Dacă acum câțiva ani aveam nevoie de hartă pentru a putea călători și a ajunge la destinația dorită, în prezent traseul este stabilit cu ajutorul dispozitivelor de navigație GPS.

Există mai multe tipuri de sisteme de navigație auto: sisteme de navigație dedicate mobile sau fixe și echipamente dotate cu receptor GPS pe care rulează un software de navigație (de exemplu telefoane smart sau tablete).

Dar, te întrebi care este cea mai bună alegere?

Noi spunem că sistemele dedicate de navigație auto sunt cea mai indicată soluție dacă ești o persoană care călătorește mult și are nevoie de un dispozitiv care să îți găsească cel mai bun traseu, sistem multimedia și funcții/aplicații de pe telefonul mobil incluse.

Care ar fi avantajele sistemului de navigație dedicată?

– Sunt special concepute pentru habitaclul mașinii tale.
– Nu întrerupe aplicația de navigare atunci când primești un apel sau un mesaj.
– Au spațiu de stocare integrat.
– E mai precis și te poți baza mai mult pe el, când călătorești în sălbăticie, deoarece are ecranul mai mare, iar – traseul poate fi mai ușor de urmărit.
– Nu necesită o conexiune permanentă la internet.
– Informațiile vocale sunt clare și ușor de înțeles.
– Sunt ergonomice.
– Permit modalități de conectare multiplă și instalarea aplicațiilor folosite pe telefonul tău mobil.

Dar, dacă totuși nu preferi sau nu dorești sistemele dedicate de navigație auto, poți folosi aplicații A-GPS care rulează pe sistemele de operare Android și iOS, precum: Google Maps, Waze sau iGO.

Ceea ce contează este să fii în siguranță la volan și să conduci practic, eficient și sigur!